#
Lorryina mama Kitana

Kitana ima
Zatolminsvoj dom v severno-zahodnem delu Slovenije, točneje v vasi Zatolmin, ki leži pod vznožjem hriba Vodil vrh, med smaragdno reko Sočo in bistro reko Tolminko, ki priteče skozi Tolminska korita iz Pološke doline. Štiričlanska družina Rutar z veseljem skrbimo za našo hišno ljubljenko Bernsko planšarko- Kitano, saj nam njena bližina polepša sleherni trenutek. Imeli smo že odraslo muco Žu-Žu, želeli pa smo si še prijaznega in razumevajočega psa. Odločitev je bila na mestu !

S pomočjo interneta in različnih pasjih oglasov smo iskali informacije o psu
Hotel Kitanakakršnega smo si zaželeli. Prebrali veliko literature o značajih in vzreji različnih pasem. Ker pri nas ne rabimo pravega čuvaja, ampak prijaznega psa do ljudi in okolice, smo se ustavili pri Bernskih planšarskih psih. V Bohinjski Bistrici smo od vzrediteljice ga. Ive Lapajne kupili psico Kitano. Ob ganjenem odhodu iz Bohinja, kjer smo poleg psa dobili tudi veliko koristnih informacij smo se z veseljem napotili v Soško dolino, novim dogodivščinam naproti. Ob prihodu domov, so bili med domačimi in sosedi zelo mešani občutki, češ da je s psom veliko dela in skrbi...Da ne omenjam naše muce Žu-Žu, kako je vse to sprejemala na njenem ozemlju. Minilo je nekaj dni, tednov in Kitana je vsem zlezla » pod kožo «. Vzljubili so jo vsi domači in v vasi je postala priljubljena na vsakem koraku. Tudi muca ji je kmalu postala prijateljica, skupaj jesta vsaka iz svoje sklede in se grejeta ob toplem kaminu. Postala je nepogrešljivi član družine.

Kitana pod Tolminskimi vršaciV dopoldanskem času, ko smo v službi in otroka gresta v šolo, jo na sprehode vodi nona Danila, zelo rada pa se pridruži nonotu Francu  pri delu na njivi in v sadovnjaku. Ob prihodu domov se eden drugega močno razveselimo. Vsak dan ji popoldan namenimo dolg sprehod po lepi okolici Tolmina, ki vsem polepša dan. Na sprehodih z veliko pozornostjo pogleduje naokoli, pozorna je na mimoidoče sprehajalce in seveda pasje prijatelje. Obvezno ji je potrebno dovoliti, da se med sabo pozdravijo oziroma povohajo. Njen migajoč košati rep pove vse, zelo rada ima pozornost. Prišli smo do zaključka, da je bernska planšarka Kitana - ZAKON.
Družina Rutar
iz Zatolmina

 

Ura

Anketa

S kakšno vrsto hrane hranite vašega psa ?
 

Vremenska napoved