#
Bernska planšarka Lorry


Lorry mladičekKitana je skotila pet legel ljubkih bernčkov, ena izmed teh medvedkov je zrasla v našo Lorry. Hvaležni smo družini Rutar, da nas je vpeljala v berni svet, ki nam vsak dan sproti odkriva neizmerno ljubezen in lepoto sobivanja s tem čudovitim psom.

Spomladi leta 2010 je v naš dom prišla Lorry in z njenim prihodom se je začela naša bernimanija…..

Lorry je naša prva bernka.  Dobili smo jo v Zatolminu pri družini Rutar. Skotila se je 22.februarja 2010 mami Kitani, njen oče je Zany Boy Degli antichi Mulini. Preden je prišla v novi dom, so nam njeni vzreditelji dali mnogo koristnih napotkov in nasvetov.
Lorry se je na novi dom in na nas zelo hitro privadila,  vsi smo jo vzljubili in si sploh ne znamo predstavljati življenja brez nje. Lorry je obiskovala malo šolo in ker je bila pridna učenka, je šolanje nadaljevala in opravila BBH izpit. Je zelo živahna psička, vedno je dobre volje, zelo rada je v središču pozornosti in razkazuje svojo lepoto. Kljub temu je zelo nežna bernska dušica, obožuje crkljanje in dolge sprehode.  Tanja in Borut Kavčič iz Lok pri Novi Gorici

Ker se zaveda, da jo obožujemo, včasih tudi kakšno ušpiči – pa saj človek ne more biti preveč jezen, ko te pogledajo te temne bernske učke……Zaradi vseh teh njenih lastnosti in njene lepote smo se odločili, da bo Lorry tista, ki bo nadaljevala poslanstvo njene mame Kitane in tako že v kratkem načrtujemo Lorryino leglo bernčkov. Več o Lorryini mami Kitani, pravi bernski ikoni, pa si lahko preberete na tej povezavi.

Lorry

Poleg naše Lorry nam družbo delajo tudi 3 muce, s katerimi si Lorry krajša čas medtem, ko smo mi v službi. Lorry dneve preživlja na velikem ograjenem vrtu, ko se vrnemo iz službe in ponoči, pa je z nami v stanovanju.

 

Ura

Anketa

S kakšno vrsto hrane hranite vašega psa ?
 

Vremenska napoved